Tällä sivulla vastaamme meille esitettyihin kysymyksiin sitä mukaa, kun niitä saamme!

Osoitteemme on jukolakenraali@lynx.fi!

Mitä ”hajonta” tarkoittaa?

Hajonta on suunnistuksessa käytettävä termi, joka tarkoittaa sitä, että yhteislähtötapahtumissa osallistujat hajautetaan eri reiteille hajonnan avulla. Hajontojen periaatteena on, että osallistujat voivat juosta yksittäisiä lenkkejä, radanosia tai rastivälejä eri järjestyksessä. Tällä tavalla ”letkat” saadaan hajoitettua ja varmistettua, ettei suunnistus mene pelkäksi toisen perässä juoksuksi.

Millainen maasto ja kartta ovat?

Maasto on tyypillistä uusmaalaista avokalliomaastoa: pienipiirteistä ja vauhdikasta. Kartta on Jukolan kartantekijän, Janne Weckmanin käsialaa, joten Jukolakenraali on mainio tilaisuus tutustua kartantekijän kartoitustyyliin!

Millaiset radat Jukolakenraalissa on?

Tässä Ratamestarin terveiset osallistujille:

”Maasto tarjoaa Kirkkonummelaiseksi rannikon avokallion maastotyypin lisäksi hämäläisiä elementtejä, esimerkiksi paikoitellen hieman möykkyistä pohjaa mutta hyvää näkyvyyttäkin mäkien välissä. Useista samassa yhteislähdössä lähtevistä sarjoista ja hajontalenkeistä johtuen viestitunnelmaa on tarjolla kaikille.

Varsinkin alussa saa olla tarkkana, että ottaa oikean reitin omalle hajonnalleen eikä anna muiden liikaa häiritä. Varsinkin ratojen alku- ja lopouosien alueella maastossa on paikoitellen asuntoalueen läheisyydestä johtuvia uusia karttaan merkitsemättömiä polkuja ja uria.

Myös Jukolaan voi syntyä uusia uria hämäämään juoksijaa, joten käynee hyvästä harjoituksesta. Hajonnoista on tehty kaikille tasapuoliset, siten että maaliin tullessa kaikki ovat juosseet kaikki samat välit. Maastoalue ja hajonnat ovat hieman rajoittaneet ratojen suunnittelua, mutta radoille on pyritty saamaan hajontojen lisäksi pidemmille matkoille sopivia elementtejä ja reitinvalintaa.

Kartta on Janne Weckmanin käsialaa kuten Jukolassakin. Weckmanin ehkä hieman joitain muita kartoittajia yleistävämmästä tyylistä johtuen kaikkia kiviä ei välttämättä ole kuvattu karttaan. Kartta mahdollistaa sujuvan etenemisen kovassa vauhdissa. Samaa pitkän matkan ratojen elementtiä pyrkivät myös ratamestarit tarjoilemaan.

Hyvää Jukolakenraalia!”

Millaiset palkinnot Jukolakenraalissa on?

Jukolakenraalin sponsori Noname tarjoaa arvontapalkinnot, jotka arvotaan kaikkien osallistujien kesken!

Viime vuonna tapahtuma peruttiin – onko tänä vuonna sama riski?

Ei. Tänä vuonna tapahtuma pidetään. Syy viime vuoden tapahtuman perumiselle oli se, että ajankohta lakkiaispäivän jälkeisenä sunnuntaina oli huono. Vaikka tapahtuma kiinnosti, ajankohdan takia moni jätti ilmoittautumatta.